برای اسکیت‌سواری بهتر، شناخت بدن و آسیب‌ها و صدماتی که بر اثر اسکیت‌سواری به وجود می‌آید و راه‌های پیشگیری از آسیب و تقویت قسمتهای مختلف بدن در ورزش اسکیت‌سواری بعنوان عملکردی حرفه‌ای به شمار می‌رود. در این مطلب می‌خواهیم به شناخت بهتر تاندون و لیگامان بپردازیم.

مقایسه

رباط یا لیگامان

زردپی یا تاندون

برای اتصال استخوان‌ها

برای اتصال عضله به استخوان

برای استحکام و پایداری بیشتر مفاصل

برای اجرای حرکات مفصلی

از جنس پروتئین کلاژن

از جنس پروتئین کلاژن

بافت سفت و منعطف

بافت نرم و منعطف

زرد

سفید

دارای کلاژن کمتر

دارای کلاژن بیشتر

نیاز به خونرسانی کمتر

نیاز به خونرسانی بیشتر

دارای بافت با رشته‌های در هم تنیده

دارای بافت با رشته‌های موازی

 

در اسکیت‌سواری بر اثر فعالیت سنگین، برخورد، فشار تمرین، توقف ناگهانی، شروع ناگهانی، ضربه، تغییر جهت و ... امکان آسیب و یا پارگی این دو بافت افزایش پیدا می‌کند.

در آسیب با استراحت، بستن آتل، یخ درمانی، مصرف مسکن، محدود کردن فعالیت، استفاده از عصا، فیزیوتراپی و .... بهبود حاصل می‌شود اما در پارگی نیاز به عمل جراحی است و تصویربرداری با اشعه ایکس تشخیص این موضوع را فراهم می‌کند.

مواد غذایی زیر به تولید بیشتر پروتئین کلاژن بعنوان ماده پایه تاندون و لیگامان کمک می‌کند؛

ویتامین C که در مرکبات و توت فرنگی به وفور یافت می‌شود.

ویتامین A که به شکل بتاکاروتن در ترکیب غذاهای گیاهی و گوشت حیوانات یافت می‌شود.

مس که در روغن کنجد، پنیر، عدس، پودر کاکائو و … یافت می‌شود.

آنتی اکسیدان آنتوسیانیدین موجود در گیلاس، تمشک، زغال اخته و توت سیاه یکی دیگر از این مواد است.

پرولین و گلایسین نیز از اسیدهای آمینه‌ای است که به ترتیب در سفیده تخم مرغ و ژلاتین تهیه شده از استخوان و قلم گاو و گوسفند به مقدار زیاد وجود دارند.

مصرف موارد زیر نیز در تخریب بیشتر کلاژن موثر است؛

قند

شکر سفید

نوشابه

دود تنباکو و توتون

 

 

تهیه و تنظیم:

مصطفی علیمحمدی

توسعه دهنده اینلاین اسکیت

Mostafa Ali Mohammadi

Inline skating Developer

 

منبع:

© Link