مقدمه

بحث پیرامون زمین‌های اسکیت و اندازه آن بسیار متنوع است و در اینجا سعی بر آن داریم که خلاصه‌ای جهت آشنایی ارائه شود. بدین منظور و برای سهولت کار تقسیم‌بندی‌هایی به شرح زیر انجام می‌دهیم؛

رشته‌های سرعت[1]، هاکی[2]، اگرسیو[3]، فری استایل[4]، رولبال[5]، دربی[6] و هنری[7] و... همگی می‌تواند در دو قالب داخل سالن و خارج سالن بگنجد.

  1. داخل سالن[8]

زمین‌های اسکیت داخل سالن یا سرپوشیده (سقف‌دار) با توجه به نوع کاربرد می‌تواند انواع مختلفی داشته باشد. برای مثال در رشته اسکیت سرعت پیست‌های صاف 100 متری و پیست‌های شیبدار 200 متری بیضوی شکل با عرض 5 متر

مورد استفاده قرار میگیرد.

در کشورهای توسعه نیافته معمولاً از سالن‌های چند منظوره برای رشته‌های مختلف استفاده می‌شود و همین موضوع استهلاک زمین‌ها را بیشتر می‌کند.

کف این زمین‌ها می‌تواند از جنس بتون، آسفالت، کف پوش اپوکسی، چوب و کاشی‌های ورزشی یا موارد دیگر ساخته شده باشد.

رشته‌هایی همچون هاکی، رولبال، نمایشی و دربی غالباً در سالن برگزار می‌شوند ولی لزوماً بدان معنا نیست که در خارج سالن انجام نپذیرند.

اندازه زمین‌های هاکی روی یخ با رعایت نسبت دو به یک طول به عرض و خطای 10 درصد آن در سه سایز:

حداقل 34*17

متوسط 40*20

حداکثر 44*22

متر می‌باشد.

اندازه توصیه شده برای زمین‌های اسکیت هاکی 50 متر در 24 متر است ولی طول بین 40 تا 60 متر و عرض بین 20 تا 30 متر می‌تواند متغییر باشد. تا حد امکان باید نسبت یک به دو طول و عرض رعایت شود.

رشته‌های مختلف اسکیت هنری همچون اسکیت آزاد[9]، اسکیت رقص[10]، اسکیت دقیق[11]، اسکیت نمایشی[12] در زمین‌هایی به ابعاد 2500 تا 12000 متر مربع انجام می‌شود. میانگین استاندارد آن 45 متر در 25 متر است ولی برای مسابقات قهرمانی جهان 50 متر در 25 متر می‌باشد.

در رشته دربی فاصله طولی زمین بین 26.82 تا 39.92 و فاصله عرضی بین 16.76 تا 22.86 متغییر است.

  1. خارج سالن[13]

زمین‌های اسکیت بدون سقف (روباز) نیز در اشکال متفاوت ساخته می‌شوند. شاید بتوان گفت پیست[14] های اسکیت و یا زمین‌های اسکیت[15] به علت پایینتر بودن هزینه‌های احداث در مقایسه با زمین‌های سالنی و به صرفه تر بودن از لحاظ کسب درآمد و بازدهی در سود، مورد اقبال بیشتر بهره‌برداران است و همچنین استفاده از آنها برای ورزشکاران جذابتر می‌باشد. هرچند که محدودیت‌هایی چون هوای بارانی و یا گرمای آفتاب در برخی از روزها و ساعات محدودیت‌هایی را به وجود می‌آورد.

طرح ارزیابی مالی زمین اسکیت (رینک) نمونه موردی پارک شهر (استان گیلان-شهر رشت)

راهنمای ساخت پیست اسکیت (تِرَک) استاندارد اسکیت سرعت (2018) به زبان فارسی

راهنمای ساخت پیست اسکیت (تِرَک) استاندارد اسکیت سرعت (2018) به زبان انگلیسی

در این بخش ما پیست‌های 200 تا 500 متر را با عرض 6 متر برای رشته سرعت داریم.

جاده[16] های مخصوص برگزاری مسابقات سرعت، استقامت و مارتن را نیز می‌توانیم در این بخش بگنجانیم. که عرض پیشنهادی برای آن 8 متر و مسافت آن بین 3 کیلومتر استقامتی تا 42.19 متر مارتن متغییر است.

اسکیت پارک[17] ها نیز که مختص استفاده بی ام ایکس[18] کارها، اسکیت بردی[19] ها و اگرسیو کارها می‌باشد در این زیر مجموعه قرار می‌گیرند.

زمین‌هایی با تجهیزات متنوع و زیبایی که تداعی کننده موانع خیابانی[20] است و تجهیزاتی مثل رمپ[21] و صفحه یو[22] و پایپ[23] و نیم پایپ[24] و ...

و زمین‌های اسکیت محلی که می‌توان به جرات گفت اکثر اسکیت‌سواران چه در ایران و چه در خارج از ایران اسکیت‌سواری خود را از آن شروع کرده و هنوز هم مکانی پایه‌ای برای استعدادیابی در ورزش اسکیت به شمار می‌رود.

در زمین‌های اسکیت این چنینی که غالباً در دل بوستان‌ها و یا مراکز تفریحی و تجاری ساخته می‌شود، محوطه‌ای محصور با پوشش گیاهی مناسب پیرامونی که امکانات تامین نور مناسب در سانس‌های شبانه، سیستم‌های مناسب پخش موسیقی ورزشی، رختکن و سرویس بهداشتی، بوفه، پارکینگ و ... را دارا می‌باشد و ضمن فراهم نمودن موقعیت مناسب برای ارتقای سلامت اجتماعی و خانوادگی، ورزش و تفریح خانواده‌ها پیشرفت ورزشی آنها را نیز رقم می‌زند.

تاریخچه زمین‌های اسکیت به اواخر قرن 19 و سواحل شرقی ایالات متحده بر میگردد. اسکیت‌سواران روی یخ که با آغاز فصل بهار در شهر نیویورک به دنبال نشاط زمستانی این ورزش بودند، زمین‌های چوبی در ابعاد 4200 تا 6400 متر مربع را در داخل سالن و یا خارج از آن برای این امر ایجاد نمودند. کارآفرینان این رشته همچون سیرک‌ها و کارناوال‌ها از شهری به شهر دیگر سفر کرده و ورزش خود را رونق می‌بخشیدند.

بعد از جنگ جهانی دوم و در طی دهه‌های 50، 60، 70 و 80 میلادی، با رشد جمعیت یکی از علاقمندی‌های جامعه امریکا برگزاری جشن تولد اسکیتی کودکان متولد این ادوار بود.

رشد تکنولوژی مربوط به ساخت چرخ‌های اسکیت و تلفیق شور و شوق و رنگ و نور و موسیقی و رقص دیسکو‌های رونق گرفته در دهه 70 میلادی با اسکیت‌سواری در این زمین‌ها محبوبیت آن را چند صد برابر کرد.

اما با ظهور اسکیت اینلاین‌ها ماهیت این جذابیت‌ها به شدت تغییر یافت. شور و شوق آن بازی‌ها به مسابقات دربی در قالب لیگ آماتور و نیمه حرفه‌ای در اوایل قرن بیست تبدیل شد و خیلی از سالن‌ها تعطیل شد و یا برای رقابت‌های اسکیت هاکی و سرعت و... تغییر کاربری داد. اما در عوض زمین‌های اسکیت روباز رونق پیدا کرد هرچند که به رونق مورد اشاره در بالا نرسید ولی همچنان محیطی نشاط انگیز برای کودکان و خانواده‌ها فراهم می‌کرد.

اما اندازه این زمین‌ها کاملاً متفاوت بوده و به فضای موجود بستگی دارد و می‌توان گفت انجمن بین‌المللی رولر اسکیت "RSA"[25] ذیصلاح‌ترین مرجع برای تعیین استانداردهای لازم است.

این چنین زمین‌های اسکیتی به عنوان منابع مهم شادی، تفریح و سرگرمی و ورزش برای کودکان و خانواده آنها به شمار می‌رود و رعایت اصول ایمنی افزود کننده این نشاط است.

طراحی مناسب و نشانه‌گذاری‌های هدایت کننده، استفاده از پدهای محافظتی و نرده‌های مناسب در ارتفاع‌های متغییر متناسب با قد افراد سنین مختلف در اطراف پیست، تعمیر و نگهداری امکانات و تجهیزات و بازبینی دقیق آنها در فواصل زمانی مشخص و نظارت بر عملکرد اسکیت‌سواران از طریق دوربین‌های مداربسته و کنترل توسط پرسنل داخل زمین اسکیت یا پیست، همگی از جمله مواردی است که موجب افزایش ایمنی و جلوگیری از بروز حوادث می‌گردد.

همچنین با توجه به اینکه سطح این زمین‌ها غالباً از بتون و یا آسفالت‌های دانه ریز فرودگاهی ساخته می‌شود استفاده از لوازم ایمنی کامل از قبیل آرنج بند، مچ بند، زانوبند و کلاه ایمنی ضروری می‌باشد.

و در نهایت پیست‌های اسکیت موجود در شهر تهران که می‌توانید با ارسال اطلاعات خودتون ما را در تکمیلش یاری برسانید.

معرفی پیست‌ها و زمین‌های اسکیت (آدرس و نقشه)

 

 

دانلود کتاب الکترونیکی ابعاد استاندارد زمین‌های رولر اسکیت

تهیه و تنظیم و ترجمه:

مصطفی علیمحمدی

توسعه دهنده اینلاین اسکیت

Mostafa Ali Mohammadi

Inline skating Developer

 

منبع:

© Link

© Link

© Link

© Link

© Link

 



[1] Speed

[2] Hockey

[3] Aggressive

[4] Freestyle

[5] rollball

[6] Derby

[7] Artistic

[8] Indoor

[9] Free skating

[10] Dance skating

[11] Precision skating

[12] Figure skating

[13] Outdoor

[14] Track

[15] Roller Rink

[16] Road

[17] Skate park

[18] BMX

[19] Skateboard

[20] Street

[21] Ramp

[22] U

[23] Pipe

[24] Half-pipe

[25] Roller Skating Association International